Online videoconferentie

Nog niet eens zo lang geleden was voor videovergaderen complexe en dure apparatuur nodig. Met Microsoft Teams of Zoom is het tegenwoordig gelukkig zeer eenvoudig om een verbinding op te zetten. Ook het delen van presentatiedata gebeurt volledig in het digitale domein.

Het gebruik van de conferencetrolley tijdens een videoconference zorgt niet alleen voor meer technisch gemak, het verhoogt ook de kwaliteit van de uitwisseling van beeld en geluid van de sprekers.

De conferencetrolley is uitgerust met een HD PTZ camera, die (indien gewenst en als zodanig geactiveerd) bestuurd kan worden door de partij die zich op afstand bevindt.

Meerdere configuraties zijn mogelijk:

Standaard wordt een rondom gevoelige bluetooth microfoon meegeleverd. Deze geeft bij groepen tot zo’n 8 personen uitstekende resultaten.

Bij grotere groepen wordt een auto sensing microfoon array gebruikt. Dit systeem schakelt tussen meerdere microfoons om zo de beste geluidskwaliteit te waarborgen.

Een corporate oplossing is de combinatie van de conferencetrolley met een discussie/vergaderset. Deze set bestaat uit meerdere tafelmicrofoons die door de participant zelf ingeschakeld dienen te worden. Deze opstelling biedt voordelen:

  • Uitstekende verstaanbaarheid.
  • Camera zoomt automatisch in op sprekende participant.
  • Opnamemogelijkheid voor audio.

Voor een onbezorgd gebruik bieden wij bovendien een remote onderhoudscontract aan. Hiermee heeft u geen omkijken naar zaken als software-updates en back-ups. Ook bij storingen kunnen wij u op afstand ondersteunen. Dit alles voor een bescheiden bedrag per maand.